Suriyeli akademisyen kariyerine Türkiye'de devam ediyor

Halep Üniversitesinde 30 yıl öğretim üyeliği, 6 sene de rektörlük yaptıktan sonra iç savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli Prof. Dr. Muhammed Nizar Akil, kariyerini GAÜN Tıp Fakültesinde sürdürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2016 23:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriyeli akademisyen kariyerine Türkiye'de devam ediyor

YETER ERDİNE

Halep Üniversitesinde 30 yıl öğretim üyeliği, 6 sene de rektörlük yapan Suriyeli Prof. Dr. Muhammed Nizar Akil, iç savaş nedeniyle ülkesinden kaçarak yerleştiği Gaziantep'te akademik hayatını sürdürüyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapan 6 çocuk babası Akil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep Üniversitesinde öğretim üyesi olduğunu, 2004-2010 yılları arasında da üniversitenin rektörlüğünü yaptığını söyledi.

Ülkesindeki olaylar nedeniyle 2012'de Gaziantep'e geldiğini anlatan Akil, "Şu an Gaziantep Üniversitesinde öğretim üyesiyim. Buraya geldiğimde Gaziantep Üniversitesinde İngilizce Patoloji Bölümü'nde öğretim üyesi eksikliği vardı.

Akil, şunları kaydetti:

"Türk öğrencilerimizin yanı sıra, Orta Asya'dan, Afrika'dan, Suriye'den, Lübnan'dan gelen öğrencilerimiz var. Bu benim için farklı bir deneyim oldu. Mutluyum. Benim için çok güzel. Neticede daha önceden de bu işi yapıyordum. Buraya geldiğimde bu işi bulmak benim için gayet iyi oldu."

"Burada kendimi mülteci olarak görmüyorum"

Suriye'deki savaşın ve belirsizliklerin devam ettiğini dile getiren Akil, "Burada kendimi mülteci olarak görmüyorum. Şu anda geri dönmeyi düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber